Weisz Fannival indul a Vodafone Firsts programja

Weisz Fannival indul a Vodafone Firsts programja
A program lényege olyan kezdeményezések támogatása, amelyeket először valósítanak meg mobiltechnológia alkalmazásával.

Hazánkban Weisz Fanni lesz a Firsts program első résztvevője. A Főállású Angyalként a Hallatlan Alapítványnál dolgozó siket modell célja, hogy az Alapítvány segítségével szeptembertől kezdődően három siket gyereket halló közösségbe integráljon, a Vodafone részvételével életre hívott videós jelnyelvi tolmácsszolgálat segítségével. Fanni tervei szerint a videós jelnyelvi tolmács segítségével a siket gyerekek ugyanúgy részt tudnak majd venni az oktatásban, mint halló társaik.

A Hallatlan Alapítvány fő célja a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők - ezen belül elsősorban a siketek és nagyothallók – társadalmi integrációjának elősegítése. Az Alapítvány által létrehozott és működtetett videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a nap 24 órájában elérhető okostelefonon vagy táblagépen keresztül egy szabadon letölthető videóchat programmal.

A hazai példa mellett külföldön is számos izgalmas Firsts kezdeményezéssel találkozhatunk. Indiában Mary Kom olimpikon a mobil technológia segítségével szeretné segíteni az ország területén élő nőket a hatékonyabb önvédelemben. Spoek Mathambo dél-afrikai zenész készített egy felvételt, amelyhez a Dél-afrikai Köztársaság különböző kulturális csoportjainak a zenéit vette alapul. Az anyagokat feltöltötte a Vodafone Cloud tárhelyére, majd a mobilhálózat segítségével összekapcsolta a „felhőt” és zenész társait, akik fokvárosi stúdiójában mixelték az összegyűjtött zenei anyagot. Tom Lowe brit szörfös a Kaliforniai-öböl legeszélyesebb hullámainak meglovalásához kap Vodafone-támogatást. A cég globális meteorológiai rendszer segítségével támogatja az ideális hullám kiválasztását, mobilszolgáltatása révén pedig a sztár és családja közötti kapcsolattartást.

A Firsts program első állomásaként szilveszter éjjelén először láthattak, hallhattak, kóstolhattak és tapinthattak tűzijátékot azok, akik Londonban köszöntötték a 2014-es évet. A narancsízű óriás buborékok, az alma, cseresznye és eper illatú ködfelhők, az eget borító őszibarackos hó, az ehető konfetti, vagyis az első több érzékszervvel is élvezhető tűzijáték volt a felvezetése a kedden induló Firsts programnak. A nemzetközi programmal a Vodafone olyan egyedi ötletek megalkotására inspirál, amelyek megvalósításához eddig soha nem használtak mobil technológiát.


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!