Sikeres északi MOL-akvizíció

Sikeres északi MOL-akvizíció
Az Északi-tenger egy nagyon vonzó térség a MOL-csoport számára, és szándékában áll kiterjeszteni régiós jelenlétét.

A MOL-csoport sikeresen lezárta a korábban bejelentett részesedés adásvételét a Wintershall-lal, amely 14 kutatási-termelési licenc részesedést érint az Északi-tengeren, az Egyesült Királyság kontinentális talapzatán.

A MOL egyúttal irodát is nyitott Aberdeen-ben, ezáltal támogatva a gördülékeny működést és a jövőbeli régiós terjeszkedést. „Az Északi-tenger egy nagyon vonzó térség és a MOL-csoportnak szándékában áll kiterjeszteni régiós jelenlétét. Célunk, hogy részt vehessünk a kutatási licencekre kiírt tendereken és mihamarabb operátorként is megjelenjünk.” – mondta Alexander Dodds, a MOL-csoport Kutatás-termelés ügyvezető igazgatója.

Az átvett portfólió magában foglalja a Broom 29%-os, a Catcher 20%-os, a Cladhan 33,5%-os, valamint a Scolty és Crathes mezők 50%-os nem operátori részesedését. Szintén a tranzakció része a Wintershall Sullom Voe terminálban és Brent vezetékrendszerben meglévő tulajdoni hányadának átvétele.


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!