Kevesebb cukrot használna a Nestlé

Kevesebb cukrot használna a Nestlé
Egy újítás nyomán 2018-ra 40 százalékkal csökkenhet a termékek cukortartalma, ehhez azonban a fogyasztókat is át kell szoktatni az új ízélményre.

Világszerte egyre több állam vezet be büntetőadókat a magas só- és cukortartalmú termékekre, és részben erre reagálva a nagyvállalatok is keresik az innovatív megoldásokat, úgy a termékek, mint a marketingmegoldások, például egészséges alternatívákat is kínáló automaták telepítése terén.

A Nestlé SA nemrég bejelentette, hogy egy új folyamat során gyorsabban oldódó, így az ízlelőbimbókat gyorsabban stimuláló és a termékekben kevésbé egyenletesen eloszló cukrot sikerült előállítaniuk, ami lehetővé teszi, hogy 2018-ra 40%-kal csökkentsék termékeik cukortartalmát. Ezzel hathatós választ adhatnak a kormányok, egészségügyben utazó szervezetek és a vásárlók elvárásaira is, ugyanakkor Stefan Catsicas technológiai vezető (a képen) szerint a fogyasztókat még hozzá kell szoktatni, az „újszerű, a természeteshez közelebb álló” ízélményhez. A Nestlé elkötelezett, hogy ennek a folyamatnak az élére álljon, ugyanakkor konkrét célszámokat még nem tűztek ki. Valószínűleg fokozatosan állnának át az új megoldásra néhány kiválasztott márka esetében. Ez a módszer már a sótartalom-csökkentési törekvéseknél is bevált.

(Forrás: Bloomberg)


Uhri László

FKF innovációs vezető

Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!