Hat csúcssörözőt választott a Dreher

Hat csúcssörözőt választott a Dreher
Rácz Nikolett, a Pomo D´oro söröző pultosa nyerte el a kitüntető első helyezést a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program keretében megszervezett csapolóversenyen. A Dreher Sörgyárak Főzőházában, április 16-án délután első alkalommal tartott megmérettetésen ezúttal összesen tíz vendéglátóhely munkatársai mérkőztek meg abból a megközelítőleg 50-ből, amelyek eddig részt vettek a minőségi sörözők képzésében. A program során a vendéglátóhelyek folyamatos fejlesztésére és ösztönzésére nagy hangsúlyt helyeznek, a fogyasztókkal is szeretnék megismertetni a sörrel való bánásmód kulisszatitkait, közölte a cég.

Ha valaki azt hinné, hogy a sörcsapolás és kiszolgálás egyszerű feladat, annak meglepetést okozhat az a számos tényező, amelyre egy jó csaposnak ügyelnie kell. A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program tegnapi sörcsapoló versenyén például mintegy 50 szempontot figyelembe véve döntötte el a zsűri, hogy a tíz induló vendéglátóhely munkatársai közül ki teljesített a legjobban.

A bírák az előkészületi szakasztól kezdve a rendelésfelvételen át egészen a felszolgálásig vizsgálták meg az indulók tevékenységét, de természetesen a legnagyobb hangsúly magára a csapolásra esett, beleértve a pohár megfelelő öblítését is. Fontos például, hogy a pohárzuhany használata hány másodpercig történik, milyen szögben áll a korsó a csapolás során, sőt, hogy a csapot magát hányszor húzza meg a versenyző, vagy éppen, hogy milyen magas és milyen szerkezetű hab koronázza meg a sör tetejét.

Mindez azért nagyon lényeges, mert a megfelelő csapolás biztosítja, hogy a sör pont úgy kerüljön a vendég elé, ahogy azt a sörmester megálmodta. A sör megfelelő szállítása, berendezéseinek kezelése, a csapolás helyes folyamatai és technikája garantálják a magas minőséget, a megfelelő környezet és kiszolgálás pedig tovább növeli a fogyasztási élményt. Ezekre szeretnénk a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program során határozottan felhívni a figyelmet, egyrészt a vásárlóknak szóló kommunikációval, másrészt a vendéglátóhelyek folyamatos továbbképzésével, tesztelésével, ösztönzésével, melynek ez a mai sörcsapoló verseny is a része – hangsúlyozta közleményükben Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

A csapolóverseny során minden indulónak háromszor kellett ugyan abban a minőségben kicsapolni a korsó Drehert és Arany Ászokot, majd azokat megfelelően felszolgálni a zsűri részére, melyet Felföldi Csaba, a Dreher Sörgyárak országos HoReCa vezetője, Csurgó János, a Dreher csapolómestere, a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program vezetője és Melegh György, független sörcsapoló mester alkotott. Végül Rácz Nikolett, a Pomo D'oro söröző pultosa nyerte meg a megmérettetést, akinél a zsűri a tökéletes csapolási technika mellett azt is értékelte, hogy még a rendelés előtt meggyőződött a berendezések megfelelő működéséről és a kicsapolt sör minőségéről. Valamint végig olyan hangulatot teremtett a vendégek, azaz ez esetben a bírák számára, amely túlmutat a csapoláson és élménnyé varázsolja a sörözést. Rajta kívül még öt söröző csaposa teljesített kiemelkedően, valamennyiüket egy-egy 3 napos plzeni úttal jutalmazták, amelynek során természetesen a sörgyár látogatás sem marad majd el.


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!