Megszűnik a marketingigazgatói poszt a Heinekennél

Megszűnik a marketingigazgatói poszt a Heinekennél
A stratégiai célok gyorsabb elérése, a fogyasztói igényekhez való rugalmasabb alkalmazkodás és a költséghatékonyabb működés érdekében átalakítják a cég működési modelljét.

A Heineken N.V. által bejelentett legfontosabb változások a következők:

A működést négy régióba vonják össze. A korábbi Nyugat-Európa és Kelet-Közép Európa régió helyett Európát egységesen kezelik majd. A fókusz az uniós országokon lesz, a területet Stefan Orlowski, az amerikai régió jelenlegi elnöke vezeti majd. Az Afrika-Közel-Kelet régió kiegészül Oroszországgal és Fehéroroszországgal, ezáltal létrejön az Afrika, Közel-Kelet és Kelet-Európa régió, Roland Primez, a jelenlegi ázsiai-csendes-óceáni elnök vezetésével. Az amerikai és ázsiai-csendes-óceáni régió nem változik; előbbi vezetését Marc Busain (jelenleg CM/HEINEKEN Mexikó), utóbbiét Frans Eusman üzleti szolgáltatási igazgató veszi át.

A központi igazgatást áramvonalasítják. Ennek jegyében összevonják a marketing- és értékesítési igazgatói posztot, létrehozva a kereskedelmi igazgató (Chief Commercial Officer) állást, amelyet Jan Derck van Karnebeek, jelenlegi közép-kelet európai elnök és globális értékesítési igazgató (a képen) tölt majd be. (Alexis Nasard, a jelenlegi marketingigazgató, akinek vezetésével a cég az év hirdetője címet is elnyerte Cannes-ban, már korábban jelezte, hogy a cégen kívül folytatná karrierjét. Ő június 15-ével távozik.) A stratégiafejlesztési feladatokat elosztják a szervezeten belül és a stratégiai igazgató posztot megszüntetik. A globális üzleti szolgáltatásokat a pénzügyi igazgató alá szervezik át. Ezt követően az ügyvezetésnek jelentő menedzsment-csapatokat is átszervezik majd a döntéshozatal egyszerűsítése érdekében. A végső cél a működési profit évi 40 bázispontos növelése.


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!