Fiatalok a munkaerőpiacon

Fiatalok a munkaerőpiacon
A vállalati kultúra és a munkáltatói márka egyre fontosabb eszközzé válik a tehetségekért folytatott küzdelemben.

„2020-ra a munkaerőpiac fele Y generációsokból fog állni, 2025-re pedig a 75%-a” - mondta Nemes Orsolya, Y generációs szakértő. - A Baby Boomerek nyugdíjba mennek, és mivel egy elöregedő társadalomban élünk, rengeteg pozíció üresedik meg. Ezeket a munkahelyeket kell a cégeknek tehetséges fiatalokkal feltölteni. Mivel a fiatalok a cégekre is brandként tekintenek, azokat választják az álláskeresés során, akiknek a missziójával, értékrendjével és vállalati kultúrájával azonosulni tudnak. A tehetségek harcának korszaka véget ér és tehetségekért folytatott harccá alakul. Az állásbörze a vállalatoknak is remek alkalom, hogy a fiatal talentekkel találkozzanak és megmutassák nekik, kik is ők valójában és miért érdemes nálunk dolgozni.”

A Műegyetemi Állásbörze, mely idén március 18-19. között immár 40. alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A börzén közel 200 kiállító több ezer hazai és külföldi állásajánlata és szakmai gyakorlati lehetősége közül válogathatnak a látogatók.
„Kiállítóink több ezer állást kínálnak, melyek 39%-a tapasztalt munkavállalóknak, 36%-a pályakezdőknek, míg 25%-uk kifejezetten hallgatóknak szól” - mondta Kiss Gergő, az esemény szervezője.

Hunya Pál, a LEGO Manufacturing Kft. toborozási konzultánsa elmondta, hogy miért hasznos a kiállítóknak a Műegyetemi Állásbörzén való részvétel: „az ilyen eseményeken lehetőségünk van arra, hogy részletesen bemutassuk a céget, a működést és meghirdessük a nyitott pozíciókat. A személyes találkozás a munkaadónak és a munkavállalónak is különösen hasznos. A hallgatóknak gyakornoki programokkal, a friss diplomásoknak pedig pályakezdő pozíciókkal tudunk szolgálni. Szeretünk fiatalokkal dolgozni, mert bennük kellő lelkesedés, elkötelezettség, nyitottság van, és gyorsan tanulnak.”


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!