Sztárséfek a Nespresso Atelier csapatában

Sztárséfek a Nespresso Atelier csapatában
Michelin-csillagos magyar és olasz séfek, tökéletes étel- és italpárosítások, valamint különleges alkoholos kávékoktélok várják a látogatókat a Nespresso Atelier rendezvénysorozaton, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg Budapesten.

A Nespresso 2008 óta a Bocuse d’Or kávépartnere, 2015 novemberétől pedig a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatója. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining több alkalommal is találkozott: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, ahol világszinten elismert séfek használták a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaikban.

Lyon, Tokió, London, Antwerpen és Stockholm – a korábbi években itt mutatkozott be az Atelier rendezvénysorozat, hogy aztán 2016-ban Magyarországon is rajongókat szerezzen magának gourmet körökben. A tavalyi egynapos programon három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista kápráztatta el érzékszervi élményekkel és Grand Cru kávék felhasználásával készült fogásokkal a közönséget.

2017-ben, február 23-26. között már négynapos lesz a budapesti Nespresso Atelier. A napokat 3 kávépillanat köré szervezik: brunch, ebéd, vacsora -, melyek fogásait minden nap más-más magyar és olasz Michelin-csillagos sztárséf készíti el. Az ízélmények kiteljesítésében egy sommelier és egy kávészakértő is a séfek segítségére lesz. A Nespresso Atelier szakértői között van többek között Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Segal Viktor, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértő és Nagy Zsolt kávészakértő is.

A 4. nap estéjén, február 26-án öt, együtt összesen 8 Michelin-csillagot számláló séf többfogásos fine dining gourmet vacsorát készít az esemény vendégei számára. A fogásokban központi szerepet kap a kávé, amely sokféle formában fordul majd elő a tányérokon, és messze túlmutat majd az eddig ismert alkalmazási területeken. A séfek mind egyetértettek abban, hogy a kávéhoz tökéletesen passzoló alapanyagok megtalálásakor szükség volt arra, hogy a sémákat eldobva bátran kísérletezzenek az ízekkel, hiszen sokszor a látszólag nem összeillő párosok alkotnak tökéletes ízharmóniát.

A nyolc-csillagos vacsora négy séfmestere között két olasz sztárséf is helyet kap majd: a kétcsillagos La Peca tulajdonosa és vezetője, Nicola Portinari; valamint Giancarlo Perbellini - a két, majd legújabb étterméért egy újabb csillagot szerzett - Casa Perbellini tulajdonosa. Sárközi Ákossal, Palágyi Eszterrel és Mészáros Ádámmal (Onyx) kiegészülve ez a különleges csapat alkotja meg az első nyolc-csillagos vacsorát Magyarországon.

„Az Atelier különleges és fontos esemény számunkra, hiszen a kávé és a csúcsgasztronómia találkozása lehetőséget teremt arra, hogy gourmet-csapatunkkal évről-évre olyat alkossunk, amelyre Magyarországon eddig nem volt példa. Izgalmas kihívás és kísérletezés ez a számunkra, valódi műhelymunka. A csapat minden tagja a tökéletes ízélményekre törekszik, hogy az Atelier során - mind az öt érzékszervet megmozgató - gasztronómiai élményt nyújthassunk a Nespresso Club tagoknak és vendégeinknek, amire még hónapok vagy évek múlva is emlékezni fognak” - mondta Szeles Dóra, a Nespresso marketing managere.

Idén a rendezvény a Gastro Experience Centerrel is kiegészül, amely nem csak a Nespresso Club tagok, hanem minden regisztrált érdeklődő számára elérhető lesz. A kiállításon a kávézás iránt érdeklődő látogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg a kávé és a gasztronómia kapcsolatával, melyet az ízek és illatok segítségével maguk is tapasztalhatnak. Szakértők iránymutatásával tehetik próbára kóstolási és asszociációs képességüket, valamint a fűszerek, a borok és a csokoládék világából kereshetnek „megfelelő társakat” a kávékülönlegességekhez.

 

A Nespresso Atelier 2017 közreműködő szakértői:

Sárközi Ákos

2010-től a Borkonyha séfje. Az étterem 2014-ben, konyhafőnöksége alatt szerzett Michelin-csillagot. A Konyhafőnök című gasztronómiai tehetségkutató televízióműsor negyedik szériájának zsűritagja.

Palágyi Eszter

Magyarország egyik legtehetségesebb női séfje, a Michelin-csillagos Costes konyhafőnöke. Több mint 10 fős csapatot vezet, szigorú, de igazságos főnök. Szabadidejében is szívesen foglalkozik gasztronómiával, azért lett séf, mert ez kapcsolja ki igazán. El sem tudja képzelni, hogy más szakmája legyen.

Segal Viktor

Az Atelier rendezvénysorozat házigazdája, a „Segal Viktor konyhája" elnevezésű élményvacsorák szervezője, 3 szakácskönyv szerzője. Több, mint 10 évet élt a Közel-Keleten, amelynek ízei és illatai jelentik számára a fiatalságot és az otthon ízeit.

Ádám Csaba

Az Olimpia Étterem vezetője, akinek a szakmája egyben a hobbija is. Ha nem az étteremben van, akkor főzőiskolában tanít. Szenvedélyes listaíró, még a listáiról is listát vezet. Alaposan rákészül a főzésre, nem hisz az improvizációban. Számára az a legnagyobb elismerés, ha tele van az étterem.

Barna Ádám

A St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfje, 2016-ban elnyerte a Gault&Millau étteremkalauz „Az év felfedezettje” elismerését. Egyszerűen csak szeret főzni és jónak tartja, ha egy ételben van geg vagy meglepetés. A vasárnapi közös családi főzések mindig a hét fénypontját jelentik számára.

Herczeg Ágnes

Az ország egyik legelismertebb és legképzettebb borszakértője. 16 éve foglalkozik borokkal. Három könyv szerzője, rendszeresen publikál különböző újságokban és magazinokban, bírál és előadásokat tart itthon és külföldön. A Budapesti Metropolitan Egyetem szakvezetője és a tanácsadói testület tagja.

Nagy Zsolt

2009-ben csatlakozott a Nespresso csapatához, ahol azóta is töretlenül, szenvedélyesen igyekszik felfedezni a kávézás kultúrájának kulisszatitkait. Nemzetközi képzésen (Specialty Coffee Association of Europe – Sensory Skills Diploma) és hazai versenyen (World Cup Tasters Championship Hungary – 4. helyezett) szerzett tapasztalatait kamatoztatva merészen kísérletezik kávés italokkal, valamint étel-harmonizációkkal is.

(A nyitóképen balról jobbra: Herczeg Ágnes, Nagy Zsolt, Ádám Csaba, Palágyi Eszter, Barna Ádám, Segal Viktor, Sárközi Ákos)


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!