Adománygyűjtő tésztázás a Via Italián

Adománygyűjtő tésztázás a Via Italián
Szeptember 24-én déltől Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice város javára a „Via Italián” rendez adománygyűjtő eseményt, melynek célja az elmúlt hetekben súlyos földrengést szenvedett olasz kisváros, Amatrice és az ott lakók támogatása.

A rendezvény során a Trattoria Pomo d’Oro és a Fausto’s étterem tulajdonosai buchattini all’amatriciana-t készítenek az erre az alkalomra lezárásra kerülő „Via Italián”. Sergio Pirozzi, Amatrice polgármesterének külön kérésére nem csak a paradicsomos, hanem a „gricia” névre keresztelt változat is készül. Ez az Amatriciana Bianco, az eredeti recept, amivel így mi, magyarok is megismerkedhetünk. A tészta mellé egy pohár frissítővel és finom kávéval is kedveskednek a vendégeknek. A kávé különlegessége, hogy a La Marzocco kávét közvetlenül Amatrice mellett pörkölik.

Az adomány mértéke mindenki lelkiismeretére van bízva, a felajánlásokat borítékba helyezve egy urnába gyűjtik majd. A nap végén közjegyző jelenlétében számolják össze és utalják el.

Az eseményhez sokan csatlakoztak, és egy komolyabb összefogás részeként nyújtanak segítséget a szervezéshez és kivitelezéshez. Az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet, a Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Aranytíz Kultúrház is felkarolta a kezdeményezést. Az étel alapját képező guanciale d’Amatriciet és a buchattini tésztát Oreste Beghetto (Vinitaly Gruppo Kft.) ajánlotta fel, mellette köszönet a San Pellegrinonak a vízért, és a La Marzocconak a kávért. A vendégek kényelméről a Setup Event Kft. gondoskodik.

Szeptember 24-én déltől tehát mindenkit szeretettel és persze sok-sok tésztával vár Gianni Annoni és Fausto di Vora a Via Italián (Budapest V., Arany János utca 7-12.). Segítsünk egy kicsit mi is, hogy Amatrice újból felépüljön!


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!