Találatok a(z) csr címkére

Címke

Emoji filmsorozattal kampányol a Ford a biztonságos vezetését

Július 17-én volt az Emoji Világnap, augusztus elején pedig elkezdték vetíteni a mozikban az Emoji-filmet. Egy 2016-os felmérés szerint a fiatal európai autóvezetők 22 százaléka vezetés közben is küld és fogad üzeneteket, köztük emojikat, ami újabb elem a zavaró tényezők hosszú sorában. Mindez magyarázatul szolgálhat arra, miért éppen a 18-24 éves korosztályból kerül ki a halálos közúti balesetek áldozatainak 15 százaléka, miközben ez a generáció csupán a teljes népesség 8 százalékát teszi ki. Hogy felhívja a figyelmet erre a jelenségre, a Ford elkészítette saját animációs emoji-filmjeit, amelynek első darabja arról szól, mi történhet, ha valaki vezetés közben küld üzeneteket és emojikat. A kezdeményezés kapcsolódik a Ford Driving Skill for Life programhoz is, amelyet idén első alkalommal Budapesten is megrendeznek. A Pólus Center parkolójában szeptember 17-18-án fél napos ingyenes képzések keretében várják a fiatal, friss jogosítvánnyal igen, de rutinnal nem rendelkező sofőröket. Jelentkezés: https://www.drivingskillsforlife.hu/schedule

A Coca-Cola HBC Magyarország a Felfedezők Napján

A Felfedezők Napja alkalmából a Millenáris Parkba látogatók idén először találkozhattak a Coca-Cola HBC Magyarország standjával. A vállalat egy erdei séta hangulatát hozta el a kiállításra. “Az elmúlt évek innovatív beruházásainak eredményeként a Coca-Cola HBC Magyarország 2015 és 2016 között több mint 4%-kal csökkentette az egy liter üdítőital előállításához felhasznált víz mennyiségét. A zalaszentgróti NaturAqua ásványvíz-palackozónkban négy, geotermikus energiával működő hőszivattyú, köztük az ország második legnagyobb ilyen berendezése üzemel, a gyár kizárólag igazoltan megújuló forrásokból származó elektromos áramot vásárol tevékenységéhez, így a palackozó közel 100 százalékban megújuló energiaforrásból, fenntarthatóan üzemel” – mondta Jakab Judit, a Coca-Cola HBC Magyarország fenntarthatósági kommunikációs specialistája. A hazai törekvések összhangban vannak a csoportszintű célkitűzésekkel. A huszonnyolc országban jelen lévő Coca-Cola HBC kiemelt figyelmet fordít a felelős vízfelhasználásra, a vizes élőhelyek védelmére és a fenntartható energiafelhasználásra. A vállalatcsoport az elmúlt két évben a vízfelhasználását 2,1 milliárd literrel csökkentette. Az egyik fő csoportszintű vállalásuk szerint 2020-ra a teljes energiafelhasználásuk 40 százalékát megújuló és tiszta forrásból fedezik majd.

A pozitivitás kifizetődik – mondja a Coke

Ivan Pollard, a Coca-Cola Company stratégiai marketingért felelős senior alelnöke a márka 1971-es, ikonikus „Hilltop” reklámját idézve elmondta: „A márkák azáltal lettek erősek, amit a múltban tettek. És azáltal maradhatnak relevánsak a modern korban, amit most fognak megtenni. A márka maradandó értékei közé tartozik a pozitivitás, optimizmus, a közelség – gyönyörű történetekben kifejezve, amelyek egyszerűek és hitelesek. Történelmünk során nem csak arra használtuk a reklámokat, hogy tükröt tartsanak a világ sötétebbik oldalának, hanem hogy ablakot mutassanak egy jobb jövőre. Mérjük, hogyan éreznek az emberek a márkáinkkal kapcsolatban és hogyan vélekednek arról, ahogyan az üzletet visszük. Ezek a mérőszámok megmondják, ha valaki rosszul értelmezi a társadalmi felelősséget. Elvárássá vált, hogy vezető szerepet vállalj a társadalmi folyamatokban. Ha nem teszed, az emberek elhagynak majd.” Forrás: https://www.warc.com/LatestNews/News/EmailNews.news?ID=37897

Újra DELFIN Díj

A 2008-ban alapított DELFIN Díj (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) odaítélésével a Magyar Telekom a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését szeretné elősegíteni, és az azért tett aktivitásokat kívánja elismerni. A díjra bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhat olyan projektekkel, programokkal, fejlesztésekkel, amelyekkel a pályázó cég példamutató lépést tett a fenntarthatósági szempontból hatékony működés irányába. A vállalatok 2016-ban már működő projektekkel, programokkal indulhatnak a pályázaton, a következő négy kategóriában: innováció a fenntarthatóságért; esélyegyenlőség; klímavédelemmel kapcsolatos beruházás, fejlesztés; fenntartható tudatformálás, oktatás. A részletes pályázati követelmények elérhetők a Telekom vállalati honlapján: http://www.telekom.hu/rolunk/fenntarthatosag/palyazatok/delfin_dij_2016 A pályázatokat elektronikus formában lehet benyújtani a 2016. május 22-i határidőig a következő címen: fenntarthatosag@telekom.hu. A DELFIN Díjat a Telekom XVII. Magyar Telekom Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésén adják át 2016. június 10-én.

Az SPT Networks globális CSR kampányt indít

A Picture this kampány, melynek célja felhívni a nézők figyelmét a legfontosabb környezetvédelmi problémákra, szeptember 28-án 177 országban indul el. A helyi kezdeményezések régiónként különböznek, és aktuális környezetvédelmi problémákra keresik a megoldást: Dél-Afrikában a rinocéroszok védelme, Latin-Amerikában a közösségi kertek népszerűsítése, míg Romániában az illegális erdőirtás megakadályozása a cél. Magyarországon az utcai szemetelés és az illegális szemétlerakás áll majd a kampány középpontjában, melynek online és offline elemeit tavasszal lokális on air kampány egészíti ki.