Címke

A Coca-Cola HBC Magyarország a Felfedezők Napján

A Felfedezők Napja alkalmából a Millenáris Parkba látogatók idén először találkozhattak a Coca-Cola HBC Magyarország standjával. A vállalat egy erdei séta hangulatát hozta el a kiállításra. “Az elmúlt évek innovatív beruházásainak eredményeként a Coca-Cola HBC Magyarország 2015 és 2016 között több mint 4%-kal csökkentette az egy liter üdítőital előállításához felhasznált víz mennyiségét. A zalaszentgróti NaturAqua ásványvíz-palackozónkban négy, geotermikus energiával működő hőszivattyú, köztük az ország második legnagyobb ilyen berendezése üzemel, a gyár kizárólag igazoltan megújuló forrásokból származó elektromos áramot vásárol tevékenységéhez, így a palackozó közel 100 százalékban megújuló energiaforrásból, fenntarthatóan üzemel” – mondta Jakab Judit, a Coca-Cola HBC Magyarország fenntarthatósági kommunikációs specialistája. A hazai törekvések összhangban vannak a csoportszintű célkitűzésekkel. A huszonnyolc országban jelen lévő Coca-Cola HBC kiemelt figyelmet fordít a felelős vízfelhasználásra, a vizes élőhelyek védelmére és a fenntartható energiafelhasználásra. A vállalatcsoport az elmúlt két évben a vízfelhasználását 2,1 milliárd literrel csökkentette. Az egyik fő csoportszintű vállalásuk szerint 2020-ra a teljes energiafelhasználásuk 40 százalékát megújuló és tiszta forrásból fedezik majd.

A pozitivitás kifizetődik – mondja a Coke

Ivan Pollard, a Coca-Cola Company stratégiai marketingért felelős senior alelnöke a márka 1971-es, ikonikus „Hilltop” reklámját idézve elmondta: „A márkák azáltal lettek erősek, amit a múltban tettek. És azáltal maradhatnak relevánsak a modern korban, amit most fognak megtenni. A márka maradandó értékei közé tartozik a pozitivitás, optimizmus, a közelség – gyönyörű történetekben kifejezve, amelyek egyszerűek és hitelesek. Történelmünk során nem csak arra használtuk a reklámokat, hogy tükröt tartsanak a világ sötétebbik oldalának, hanem hogy ablakot mutassanak egy jobb jövőre. Mérjük, hogyan éreznek az emberek a márkáinkkal kapcsolatban és hogyan vélekednek arról, ahogyan az üzletet visszük. Ezek a mérőszámok megmondják, ha valaki rosszul értelmezi a társadalmi felelősséget. Elvárássá vált, hogy vezető szerepet vállalj a társadalmi folyamatokban. Ha nem teszed, az emberek elhagynak majd.” Forrás: https://www.warc.com/LatestNews/News/EmailNews.news?ID=37897

Mi teszi Amerikát?

Az Ad Council legújabb reklámjában, melyet a Függetlenség Napja alkalmából a Love Has No Labels kampány részeként az R/GA készített, John Cena pankrátor az amerikaiak sokszínűségét mutatja be: azt, hogy az ország lakóinak mintegy fele valamilyen kisebbséghez tartozik, és az elfogadás és a szabadság a valódi amerikai értékek. A kampányt amerikai nagyvállalatok – többek között The Coca-Cola Co., PepsiCo, Procter & Gamble, Unilever, State Farm, Google és a Johnson & Johnson – finanszírozták, és saját közösségimédia-felületeiken is helyet biztosítanak neki.

Ugrálni hív a Coke

Egyetemek közti országos bajnokságot hirdet a Coke Funiversity, ezúttal ugrálni hív mindenkit új programjával, a Coke Ugró1etemmel. Nyár végétől már elérhető az az applikáció, amelynek segítségével bárhol, bárki ugróiskolázhat. Az ugrálással elégetett kalóriákkal a hallgatók benevezhetnek az egyetemek közötti játékos küzdelembe. „A korábbi évek kidobós bajnokságainak sikere után, szerettünk volna ismét egy olyan mozgásformával előállni, amit mindenki ismer gyerekkorából és örömmel idéz fel” – mondta Ferencz Enikő, a Coca-Cola Magyarország Szenior Aktivációs Menedzsere. Az applikáció itt tölthető le androidos telefonra: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.coke.cokeugroegyetem és iPhone-ra: https://itunes.apple.com/hu/app/ugro1etem/id909846440?mt=8

A CokeZone nyertesének klipje

A Coca-Cola zenei programja, a CokeZone hirdette meg a ClipZone-t, egy versenyt, amelyre kezdő zenekarok nevezhettek be. A fődíj egy profi videoklip elkészítése volt. A győztes az ökotudatos electrocore FlatBand lett, a nyeremény-videó a Polar // Bipolar c. számhoz készült.