Videók

A Coca-Cola HBC Magyarország a Felfedezők Napján

A Felfedezők Napja alkalmából a Millenáris Parkba látogatók idén először találkozhattak a Coca-Cola HBC Magyarország standjával. A vállalat egy erdei séta hangulatát hozta el a kiállításra. “Az elmúlt évek innovatív beruházásainak eredményeként a Coca-Cola HBC Magyarország 2015 és 2016 között több mint 4%-kal csökkentette az egy liter üdítőital előállításához felhasznált víz mennyiségét. A zalaszentgróti NaturAqua ásványvíz-palackozónkban négy, geotermikus energiával működő hőszivattyú, köztük az ország második legnagyobb ilyen berendezése üzemel, a gyár kizárólag igazoltan megújuló forrásokból származó elektromos áramot vásárol tevékenységéhez, így a palackozó közel 100 százalékban megújuló energiaforrásból, fenntarthatóan üzemel” – mondta Jakab Judit, a Coca-Cola HBC Magyarország fenntarthatósági kommunikációs specialistája. A hazai törekvések összhangban vannak a csoportszintű célkitűzésekkel. A huszonnyolc országban jelen lévő Coca-Cola HBC kiemelt figyelmet fordít a felelős vízfelhasználásra, a vizes élőhelyek védelmére és a fenntartható energiafelhasználásra. A vállalatcsoport az elmúlt két évben a vízfelhasználását 2,1 milliárd literrel csökkentette. Az egyik fő csoportszintű vállalásuk szerint 2020-ra a teljes energiafelhasználásuk 40 százalékát megújuló és tiszta forrásból fedezik majd.

Arculatváltás a Dubicz-nál

Nemzetközi színvonalú, autentikus imázsfilmmel és a Mátrai borvidék jellegzetességeit tükröző borcímkékkel újítja meg arculatát a 110 éves múlttal rendelkező Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A CYDFILMS kreatív csapatával együttműködve megálmodott és forgatott alkotás egyik különlegessége, hogy a szereplők nem hivatásos színészek, hanem a borászat munkatársai. Ők nemcsak a borkészítés életérzését képviselik hitelesen, de egyúttal autentikus nagykövetei a Mátrai borvidék különleges tájainak és az ott élők mindennapjainak is. „A Dubicz Borászat új filmje nem csak a borászatunk, de az egész Mátrai borvidék számára nagy jelentőséggel bír: a terület számos, elsősorban turisztikai és gasztronómiai kalandot kínál az érdeklődők számára. A táj szépségét, lakói szőlő- és borkészítés iránti őszinte elhivatottságát ki tudná hitelesebben megmutatni, mint borászatunk és kollégáink, barátaink?” – mondta el a fim kapcsán gondolatait Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tulajdonosa. A prémium borok nemzetközi piacán való sikeres jelenlét feltétele nemcsak a borok kimagasló minősége, hanem a modern, letisztult és egységes megjelenés is. Többek között ezért döntött a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok az arculatváltás mellett és kérte fel a Graphasel Design Stúdiót a palackokra kerülő címkék megtervezésére. Az új dizájn kialakítása során fontos szempont volt a márka által képviselt trendiség és dinamizmus üzenetének átadása, a Mátrai borvidék sajátos domborzatának és természeti jelenségeinek megjelenítése. Ezzel párhuzamosan az új motívumok illeszkednek az adott bor illat- és ízvilágához is. Így került például a könnyed, illatában és ízében virágos jegyeket viselő Irsai Olivér palackjára egy domb mintája, a karakteresebb ízvilágú Kékfrankos Roséra pedig egy téli farakásokat ábrázoló stilizált kép. „A projekt azért volt számunkra különösen izgalmas, mert a megrendelő a ’szakmai jelenlét’ ellenére teljesen szabad kezet adott nekünk a Dubicz borcsalád megálmodásához. Ennek tudatában a feladat komoly kihívás elé állított minket és ösztönzően hatott ránk. A tervezés folyamán fontosnak tartottuk, hogy a különböző kategóriájú borok egységes márkaképet alkossanak és tükrözzék azt a modern szemléletet, amit a borászat is képvisel” – mondta el Drozsnyik Dávid, a Graphasel Design Studió art directora. Az imázsfilm készítését, illetve az arculatváltás teljes folyamatát Török Monika, a Meraki Marketing tulajdonosa koordinálta. A Meraki Marketing és Dubicz Borászat és Szőlőbirtok szoros együttműködésben dolgozik annak érdekében, hogy rövid időn beül a mátrai családi birtok az egyik leginnovatívabb, legelismertebb borászattá váljon, és ne csak borversenyeken szerezzen elismerést, de a marketingkommunikációs aktivitása is nemzetközi szintű legyen.

Bejelentették az új IKEA áruház megnyitásának időpontját

Az elmúlt másfél évben 2000 ember vett részt a 34 000 négyzetméteres soroksári IKEA áruház építkezésében, amely közel 17 milliárd forintos beruházásból épül. A vállalat most bejelentette a megnyitás időpontját, egyúttal képeket is közölt az új áruházról.

Színészekkel készített UNICEF-kampányt az Ogilvy/Geometry

A világ legnagyobb gyerekjogi szervezetének hazai tevékenységét segítő 1 százalékos kampányában ismert színészek gyerekek chatlogjait keltik életre. A vidáman kezdődő, majd egyre sötétebbé váló kisfilmek a gyerekeket érő online bántalmazásra hívják fel a felnőttek figyelmét és mutatják be a jelenség durvaságát és veszélyeit. A chateket Elek Ferenc és Kerényi Miklós Máté, valamint Horváth Lili és Szinetár Dóra adják elő. A kreatív ötletet az Ogilvy/Geometry szállította, és az ügynökség felelt a koncepció megvalósításának szakmai felügyeletéért is. A téma fontosságát igazolja, hogy az UNICEF adatai szerint az internetes zaklatás, más szóval „cyberbullying” komoly károkat okozhat a gyerekek személyiségfejlődésben. A jelenség hazánkban minden harmadik gyereket érint, közülük azonban mindössze minden tizedik kér segítséget. Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az idei felajánlásokból ennek a problémának a kezelésére indít programokat a magyar gyerekek és felnőttek számára.

Kommunikációs kampány a SIGNAL IDUNA Biztosítótól

A SIGNAL IDUNA Biztosító közel 25 éve van jelen a hazai biztosítási piacon. Marketingkommunikáció terén eddig főként az értékesítési partnerek támogatása állt a középpontban, a lakosságot közvetlenül megszólító kommunikáció kevésbé volt hangsúlyos. A társaság idén ezen a stratégián kíván változtatni, és a partnerek mellett közvetlenül a lakosságot is szeretné megszólítani. Ehhez jó alapot szolgáltat a név- és arculatváltozás: a SIGNAL Biztosítóból 2017-ben SIGNAL IDUNA Biztosító lett, ezáltal a SIGNAL IDUNA márka egységessé vált a cégcsoporton belül. A lakossági fókuszú márka- és imázsépítő online kommunikációs kampányban olyan kommunikációs elemekre volt szükség, amelyekben egyszerre jelennek meg a vállalat márkaértékei, valamint biztosító megújult arculati elemei. Így készült el a biztosító értékeit bemutató „Jelek” elnevezésű imázsvideó, a cégcsoport történetét bemutató microsite (http://signalidunajatek.hu/), valamint a lakosság számára kialakított többfordulós, nyereményjátékkal összekötött Facebook kvízjáték is (https://www.facebook.com/Signal.Biztosito/app/295233884230507/), amely a microsite-on megjelenő tartalomból összeállított kérdéseket tartalmazza. Annak érdekében, hogy a filmet, a microsite-ot és a Facebook kvízt minél többen megismerjék, online hirdetések indultak a Google és a Facebook felületein, valamint egy interjúsorozat is kezdetét vette, amely keretében a SIGNAL IDUNA vezetőivel készült riportokat olvashatnak a hazai gazdasági médiumokban.