Videók

Oroszlánt nyert a Lexus által támogatott rövidfilm Cannes-ban

A Lexus Rövidfilmek sorozat 2013-ban indult útjára azzal a céllal, hogy támogassa és ösztönözze a tehetséges filmkészítők új generációját. A program keretében e feltörekvő rendezők és forgatókönyvírók együtt dolgozhatnak a híres Weinstein Company filmstúdióval, amely segít alkotásaik elkészítésében és nemzetközi bemutatásában. Jeannine Donohoe, a luxus autómárka által támogatott Játék című filmje bronz oroszlán díjat kapott Cannes-ban. A Játék egyike annak a négy alkotásnak, amelyek a legjobbnak bizonyultak a Lexus Rövidfilmek sorozat harmadik évadában; a film egy fiatal sportolóról szól, akit a sportág iránti rajongása arra sarkall, hogy bármi áron bekerüljön a kosárlabdacsapatba. A Játék már több neves filmes esemény díjait is begyűjtötte: Julien Dubuque Filmfesztivál – a legjobb rövidfilm; Los Angeles Indie Filmfesztivál – közönségdíj; Napa Valley Filmfesztivál – közönségdíj; San Luis Obispo Nemzetközi Filmfesztivál – a zsűri különdíja a narratív rövidfilm kategóriában; Tokyo Lift-off Fesztivál – a legjobb narratív film kategória győztese - a New York Lift-Off hivatalos jelöltje. A Lexus Rövidfilmek minden eddigi győztes alkotása megtekinthető a www.LexusShortFilms.com honlapon és Amazon to Watch oldalon. A Lexus Rövidfilmek új, 4. évadára augusztus 24-ig várják a szervezők a pályaműveket a következő címen: www.withoutabox.com/LSF.

Exkluzív tartalmi kiterjesztéseket kínál a Viber

A Viber bejelentette, hogy 2016 decemberében elindított tartalommegosztó és online vásárlást segítő bővítménycsomagja teljes átalakuláson ment keresztül. Az új funkciók segítségével a felhasználók olyan szolgáltatók tartalmaihoz férhetnek hozzá a csevegőablakon belül, mint a YouTube, Spotify, VICE Media és a Booking.com, anélkül, hogy ki kellene lépniük az alkalmazásból. Mindemellett a felhasználók a GIPHY, Guggy és a Getty Images tartalmaival színesíthetik beszélgetéseiket. „A Viber egy rendkívül izgalmas platform a VICE tartalmainak bemutatására" - mondta Sterling Proffer, a VICE alelnöke és a vállalat üzleti stratégiáért és fejlesztésért felelős vezetője. „Függetlenül attól, hogy több platformon is folyamatosan terjeszkedünk, számunkra a legfontosabb továbbra is az, hogy a felhasználók milyen környezetben jutnak hozzá a tartalmainkhoz. A sztorijaink nagyszerű kísérői lehetnek bármilyen beszélgetésnek, így nem volt kérdés, hogy ezt a lehetőséget szeretnénk biztosítani a Viber 800 millió felhasználójának.” A globális partnerek mellett a Viber helyi érdekeltségű szolgáltatásokat is indít, többek között Oroszországban, Bulgáriában, Magyarországon és a Fülöp-szigeteken. Az alkalmazásprogramozási felület (API) lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók létrehozhassák saját csevegőbővítményeiket, amelyek tovább gazdagíthatják a felhasználók beszélgetéseit. „Célunk, hogy olyan felhasználói élményt biztosítsunk, amely más üzenetküldő platformon nem megtalálható” - mondta Djamel Agaoua, a Viber vezérigazgatója. „Meghatároztuk azokat a legfőbb funkciókat, amelyeket a felhasználóink a platformon látni akarnak, és csak ezekre fókuszáltunk. Mindez összhangban áll a víziónkkal, hogy olyan platformot alakítsunk ki, amely minden szolgáltatást tartalmaz, amelyre a felhasználóknak szüksége lehet a hétköznapokban.”

Dave Gahan Diort reklámoz

A Depeche Mode frontembere a Dior Homme 2017/18 téli kampányának szereplője. A filmet David Slims rendezte. A filmben szerepel még az amerikai színész, Lucas Hedges, valamint Dylan Roques és Christophe ‘t Kint modellek. A film a generációk és stílusok vegyítésével a klasszikus gyökerekből táplálkozó, de folyamatosan fejlődő Dior Homme márkát testesíti meg - mondják az alkotók.

Pásztor Anna a Globus reklámjában

Vajon Pásztor Anna konyhatündér vagy démon a konyhában? A Style Communications részvételével készült rendhagyó reklámfilmből kiderül.

A Discovery Channel a járványok ellen

Évente több mint 750 000 ember hal meg a vérszívókhoz köthető megbetegedésekben, például a zika vírus által okozottakban vagy a nyugat-nílusi lázban, a sárgalázban, a chikungunya- és a dengue-lázban. A Discovery Channel nagyszabású dokumentumfilmje, a július 6-án, 21:00-kor bemutatkozó Moszkító - az ítéletnap a legfrissebb kutatások eredményeire alapozva vizsgálja a kérdést. Jeremy Renner Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt színész narrációjával és a világ vezető egészségügyi szakértőinek bevonásával a Moszkító - az ítéletnap hiánypótló alkotásnak ígérkezik egy mindannyiunkat érintő témában. A filmben többek között Dr. Thomas Frieden, a Betegségellenőrzési és- Megelőzési Központ (CDC) korábbi vezetője és a Bill & Melinda Gates Alapítvány társelnöke, valamint maga Bill Gates is megszólal, és közösen rámutatnak arra, hogy milyen eszközökre, lépésekre lenne szükség ahhoz, hogy áttörés következzen be a halálos betegségek elleni harcban.