Videók

Amerikai farmereknek reklámoz a Claas

A német mezőgazdaságigép-gyártó hangulatos videóval erősítené tengerentúli márkanevét. (Érdekesség, hogy az egykor a Caterpillarral közösen birtokolt üzemben készülő LEXION kombájnokat a mai napig az amerikai piacon jól ismert sárga-fekete színben készítik.) (A videót a Totalcar találta: http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/10/26/klassz_reklamot_csinalt_a_claas_az_uj_jaguarnak/)

Új imázskampány a Paramount Channeltől

A legjobb filmek mesteri tökéletességével megszülető nézői élményre irányítja a figyelmet a Paramount Channel legújabb imázskampánya. A Viacom csatornája ismét a valódi filmrajongókhoz szól, akik a moziban nem csupán a történeteket keresik, hanem szeretnek elmerülni a filmekben, ahogy a mozgókép iránti rajongásáról ismert márka munkatársai is. Mostani kampányában a Paramount azt mutatja meg, hogy egy-egy jól ismert ikonikus jelenet mögött a részletek tökéletes összhangja rejlik, és ettől szeretjük őket pont így. A Filmek, amiket pont így szeretünk szlogenű kampány koncepcióját a Viacom kreatív csapata dolgozta ki, a 70 másodperces promóciós kisfilm házon belül készült, a hozzáforgatott anyagok gyártását a Proud Production végezte, az off-air megvalósításért a Café Communications felelt, a kreatív fotókat Nánási Pál készítette. Az imázskampány plakátjaival országszerte találkozhatunk, a promóvideó pedig a tévében, az online, illetve a közösségi médiában, valamint a mozikban is fut.

Trükkös kampány a Medvétől

A Medve sajt szeptember elején induló, „Hozzunk ki többet kedvenc sajtunkból!" szlogennel futó, kizárólag online felületen és a Cinema City mozihálózatban sugárzott kampánya egy-egy egyszerű trükkre épülve hívta fel a fiatal fogyasztók figyelmét a már-már tradicionálisnak tekinthető termékben rejlő értékekre. 6 héten keresztül, minden héten egy új videót bocsátottak online útjára. A YouTube-on csak az első 4 videó közel 1 milliós nézettséget produkált, a Facebookon több mint 700 ezer felhasználó találkozott a hirdetéssel és a Cinema City mozikban két hét alatt több, mint 150 ezer néző látta, hogy milyen trükkökre képes a Medve. „A kampány arra az egyszerű, de nagyon erős tényre épül, hogy a Medve velünk van, része az életünknek. Ereje abban rejlik, hogy a márkáról szinte mindenkinek eszébe jut egy-egy olyan példa a saját életéből, aminek részese volt a Medve sajt, amire kellemesen elmosolyodva gondol vissza” – mondta Wilheim Gábor, a Pannontej marketing igazgatója. A sikeren felbuzdulva, október 9-től, egy újabb játékos csavarral folytatódik a kampány. Párkányi Kolos bűvész bevonásával újabb 6 videót készít a márka. A koncepció gerincét 3 bűvészmutatvány adja, melyet 3 megfejtés kisfilm követ. A főszereplők természetesen itt is a jól ismert sajtok. A Medve Mágus azonban nem leplezi le rögtön magát, hanem játékra hívja a nézőket, ahol a trükköket megfejtők Medve ajándékokat nyerhetnek.

Közös VR-sorozatot indít a Discovery és a Google

A Discovery és a Google VR csapatának célja, hogy a TV képernyőkön túlra kalauzolja a nézőket és a különböző kontinenseken élő helyiek életébe engedjen bepillantást, az utazás élményével ajándékozva meg őket. A 38 részből álló Discovery TRVLR november 3-án mutatkozik be a YouTubeon, a Discovery VR.com honlapon és a Discovery VR applikáción. „A Discovery nézői folyamatos innovációt várnak tőlünk, a fejlesztéseket pedig úgy kell végrehajtanunk, hogy megfeleljenek a kalandra, újabb felfedezésekre nyitott közösségünk elvárásainak” – nyilatkozta Rebecca Howard a Discovery VR partnerkapcsolatokért felelős alelnöke. A Discovery VR alkalmazás eddig, 2015-ös indulása óta összesen 4,3 millió letöltést élt meg és 123 millió fölötti organikus elérést produkált.

A Milka visszaadta Budapest hullámvasútját

A hullámos formájú Milka Waves bevezető kampányát a kidolgozásért felelős HPS egy kitelepüléssel is támogatja: az Arena Plázában felépített látványos installáció szimulátor székkel várja az arra járókat október 1-ig minden nap 11:00 és 20:00 óra között, ahol egy VR szemüveg segítségével bárki kipróbálhatja, milyen érzés lenne Budapest felett száguldani a Milka Waves Hullámvasúttal. „Budapest emblematikus helyeit vettük fel egy 360 fokos, drónra szerelt kamerával madártávlatból, majd ezt a kisfilmet láttuk el 3D-s milkás elemekkel és aláfestő zenével, így állt össze a nem mindennapi élményvasút” – mondta el Tatlin, a HPS senior art directora. A 360 fokos videós tartalom egy része a márka YouTube oldalán is elérhető egy eseményfilm formájában, így azok is megtekinthetik, akik nem tudnak kilátogatni a helyszínre.