Videók

Újradefiniálja az eredetiséget az adidas Originals

A három csíkos márka zászlóshajója 2017-ben számos, a zene, a deszkázás, a sport, a divat és a művészet világában ismert tehetséggel és legendával működik együtt új kampányában, hogy újradefiniálja az eredetiséget. Így született meg az Original is never finished című film is. A film hangulatát Frank Sinatra „My Way” című klasszikusának egy remixe alapozza meg, célja pedig, hogy provokatív, újszerű köntöst öltsön napjaink streetwear kultúrájára. Az együttműködők tábora több generációt is felölel, hiszen a sor olyan nevekből áll, mint Snoop Dogg, Dev Hynes, Stormzy, Mabel, Kareem Abdul-Jabbar, Brandon Ingram, Petra Collins, Gonz, Lucas Puig és még sokan mások. A legkülönbözőbb háttérrel érkező tehetségek bevonásával az adidas Originals új megvilágításba helyezi klasszikusait és arra ösztönzi sokoldalú alkotó csapatát is, hogy gondolják újra, mit is jelent az eredetiség. Az Originals kampánya úgy foglalható össze, hogy a márka arra inspirálja az alkotókat, ne törődjenek azzal a teherrel, hogy a múltban hány és milyen eredeti ötlettől vezérelt alkotás készült, helyette rugaszkodjanak el minden kötöttségtől és ne féljenek újragondolni az eredetiséget. Az inspiráció mindig is meghatározó része volt az adidas Originals hitvallásának, ez az üzenet már a „Superstar is not what you think it is”, illetve a „Your future is not mine” kampányokban is erőteljesen megjelent. Ezúttal a következő az üzenet: ha kellő kitartással nyomsz valamit, újra eredetivé válhat. A klasszikusok átértelmezése nem áll meg a zenei aláfestésnél: a filmben többek közt megjelenik Botticelli Vénusz születésének és Snoop Dogg Doggystyle album borítójának újszerű verziója is.

Innovatív Sport-citylight: az Edző Idegenben

A HPS kreatív párosa, Mlinarics Máté és Persely Tamás a 2016-os Aranypenge JCDecaux innovatív különdíját egy határokat átívelő Sport szelet koncepcióval, az Edző Idegenben CLP kampánnyal nyerte meg, amit a tradicionális magyar csokoládémárka a piacvezető outdoor média cég támogatásával most meg is valósít. „Koncepciónk alap insightját egy társadalmilag mindennapossá vált jelenség adja: mindannyiunknak van legalább egy olyan ismerőse, aki manapság akár rövid vagy hosszú távon, külföldön próbál helyt állni a mindennapok kihívásaiban. És mivel a Sport szelet 18-29 év közötti célcsoportjában London a legnépszerűbb célpont, úgy gondoltuk, hogy a tradicionális magyar csokimárkának a második legnépesebb „magyar városban” élő fiatalokat kellene megcéloznia. Hiszen akármennyire is csábító lehetőségeket kínál elsőre ez a metropolisz, külföldiként mindig nehezebb ott labdába rúgni. Ehhez pedig jól jöhet egy kis otthonról érkező energia, ami esetünkben nem más, mint a Sport szelet” - mondta el Persely Tamás, a HPS copywritere. Január 31-ig az emberek kétféleképpen is biztosíthatják támogatásukról a márkát: digitális formában a sportszelet.hu-n, valamint Budapesten a Nyugati téri villamosmegállónál a HPS JCDecaux-val közösen létrehozott, innovatív citylight plakátján, ahol a résztvevők „élőben” is lepacsizhatnak az Edzővel. A kampány zárásaként a Sport szelet ajándék csokikat küld a Londonban élő magyaroknak, amit közhasznú szervezetek segítségével oszt majd szét nekik.

FKA Twigs-zel működik együtt a Nike

Korunk egyik legizgalmasabb előadóművészével, FKA Twigs-zel és a Zonal Strength Tight kampánnyal indítja a tavaszt a Nike. Az új kollekciót és a ’do you believe in more?’ elnevezésű koncepciót a szürreális, művészi videóklipjeiről és mély tartalmú számairól elhíresült énekesnő tervezte. A különleges hangulatú videó és a zene szintén FKA Twigs kreativitását dicséri. A reklámban az énekesnő mellett válogatott sportolók is feltűnnek, így például a futó English Gardner, az olimpiai vívó Miles Chamley-Watson és a táncos Saskia Horton. „Amikor a Nike felkért a projektre, úgy gondoltam, hogy ez tökéletes lehetőség lesz arra, hogy az embereket a pozitív testkép koncepciójával inspiráljam. Olyan sportolókat kértem fel a videóhoz, akik komolyan veszik a testüket és van saját stílusuk - ők segítenek megértetni az emberekkel, hogy a sport bármilyen formájával saját magunk legjobb változataivá válhatunk” - mondta FKA Twigs.

Design-díjat nyert a Goodyear gömb alakú abroncsa

A Goodyear Eagle-360 elnyerte a Chicago Athenaeum Építészeti és Design Múzeum és az Európai Építészeti, Művészeti, Formatervezési és Urbanisztikai Központ 2016. évi GOOD DESIGN díját a Közlekedés kategóriában. Az abroncskoncepció egyedi formáját és kialakítását díjazták a világ egyik legrégebbi és legnevesebb formatervezési elismerésével. 2016-ban világszerte több ezer gyártó és tervező cég nevezett a múzeum által meghirdetett pályázatra, és mintegy 900 terméket és tervet találtak méltónak a díjra. Az Eagle-360 immár a múzeum állandó design-gyűjteményének részét képezi és bekerül a GOOD DESIGN 2016-2017-es évkönyvébe is. A Goodyear az Eagle-360 abroncskoncepciót a 2016-os Genfi Nemzetközi Autókiállításon mutatta be. A gömb alakú, 3D-nyomtatással készült abroncs a Goodyear jövőképét testesíti meg, és inspiráló megoldást mutat a jövő részére, amikor az önvezető technológia várhatóan elterjedtebb lesz. A Goodyear Eagle-360 egyedi formája hozzájárulhat az önvezető autók igényeinek megfelelő biztonsághoz és fordulékonysághoz. A gumiabroncs gömb formája biztosítja a tökéletes kormányozhatóságot. Az Aktív technológia lehetővé teszi a gumiabroncsok igény szerinti mozgását, mellyel csökkenti a potenciális veszélyes megcsúszásokat, például tükörjég vagy hirtelen előbukkanó akadályok miatt. „Örömmel fogadjuk ezt a jelentős elismerést, mely a Goodyear Eagle-360-at kifejlesztő tervezőink és mérnökeink kiemelkedő munkáját dicséri. Ez mutatja, hogy a Goodyear valóban az iparági innováció élén áll, és utat mutat az új technológiák részére” – mondta Olivier Rousseau, a Goodyear EMEA kereskedelmi abroncsokért felelős alelnöke.

Film- és reklámsikerek a karácsonyi Snowkhana animációs filmben

A YouTube-on hatalmas nézettséget elért, Ken Block főszereplésével forgatott Gymkhana-videók sikere nyomán született meg a Snowkhana sorozat, amelynek legújabb darabját apró játékfigurákból és LEGO-kockákból keltették életre fáradságos munkával, képkockánként fotózva – egyfajta főhajtásként a John Lewis karácsonyi reklámfilmje előtt. A “Snowkhana 5: Karácsonyi kasszasikerek” jelenetei a következő filmeket idézik meg: Anchorman, Vissza a jövőbe, Bullitt (Mustang), Gyémántok az örökkévalóságnak (Mustang), Mi a manó, Jégvarázs, Forrest Gump, Szellemirtók, Harry Potter és a titkok kamrája, Jégkorszak, Télapu, Scooby-Doo, Ágyúgolyó futam, A birodalom visszavág, Halálos iramban, A Lego kaland, Narnia krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, Toy Story. A stáblistán felvillan még Batman, Ben 10, a Magányos lovas, Raffaello, a tini nindzsa teknőc, valamint a Gru egyik minyonjának neve is.