Videók

Dwayne ″The Rock″Johnson újra Ford ügyfélszolgálatosnak áll

Az ismert színész 2015 óra dolgozik együtt az autómárkával, de a szerelme a Fordok iránt sokkal régebbre nyúlik vissza. Négy Ford pickupja is van, amelyekről rendszeresen posztol az Instagramján is. Sőt, elmondása szerint: "A kapcsolatunk 15 éves koromban kezdődött, amikor megvettem életem első autóját, egy kék színű, 77-es Thunderbird-öt mindössze 40 dollárért. Még arra se volt pénzem, hogy megtankoljam, de az enyém volt, és azóta Ford-ember vagyok". A Ford Ügyfélszolgálat második reklámkampányának középpontjában a márkakereskedések és a szervizek munkatársainak odaadó munkája, elkötelezettsége áll. "Senki sem ismeri jobban a Fordot, mint a Ford Szerviz és a Ford márkakereskedések." – hangzik a kampány jelmondata. Az új kampány nemcsak a televíziókban, a rádiókban és a digitális médiában fut majd, hanem Johnson közösségi oldalain is, így a sztár több mint 140 millió követője is bekapcsolódhat az eseményekbe.

Lady Gaga a Tiffany & Co. reklámarca

Az énekesnő a Legendary Style kampány legújabb filmjében, az idei Super Bowl-on mutatja be a cég legújabb divatékszer-kollekcióját, a Tiffany HardWear-t. Ez lesz a márka első megjelenése a sporteseményen, amelynek félidei szünetében éppen Lady Gaga ad majd koncertet. (A nagydöntő díját, a Vince Lombardi Trófeát pedig a Tiffany’s készíti már 50 éve.) A Legendary Style kampány arcai olyan, önbizalommal, szépséggel és tartással bíró nők – színészek, képzőművészek, modellek, zenészek -, akiket intelligenciájuk és hitelességük miatt választottak ki. A stílusikonnak és vérbeli New York-inak számító Lady Gaga hangsúlyosan nőies és vakmerően eredeti, a 60 másodperces szpotban pedig forgatókönyv nélkül beszél a márka iránti rajongásáról, illetve az önkifejezés felé vezető kreatív utazásáról. „Számomra a Tiffany testesíti meg az időtlen amerikai ékszerészetet” – mondja. Az új HardWear kollekció 18 karátos arany- és ezüstdarabjai a modern nő szellemét és New York lelkét fejezik ki. Inspirációul egy 1971-es uniszex karkötő szolgált a Tiffany archívumából. A kampány kreatív rendezését a Tiffany házon belüli csapata végezte Grace Coddingtonnal kiegészülve, a rendező David Sims volt. A tavasz folyamán a kreatív elemek print felületeken és digitális csatornákon is feltűnnek majd. A HardWear kollekció április 28-ától lesz elérhető, de az Egyesült Államokban már február 5-étől fogadnak előrendeléseket.

A Coen-fivérek készítették a Mercedes Super Bowl-reklámját

Joel és Ethan Coen rendezte a német Antoni és az amerikai Merkley + Partners ügynökségek által jegyzett reklámot, amelynek célja, hogy a szélesebb közönséggel is megismertesse a Mercedes-Benz teljesítményorientált almárkáját, az idén 50. születésnapját ünneplő AMG-t. Drew Slaven marketing-alelnök szerint ugyan még mindig a Mercedes-család részeként, de már önálló márkaként mutatják be az AMG-t olyan környezetben, amelyben a széles tömegek elérése garantált. A reklámfilm (melynek 30 másodperces változatát vetítik majd a Super Bowl-on) ennek érdekében számos márkát és ikont megidéz: a Szelíd motorosok című filmet és annak közismert zenéjét, a Steppenwolf Born to Be Wild-ját, a 66-os utat, valamint a legendás Peter Fondát.

Újradefiniálja az eredetiséget az adidas Originals

A három csíkos márka zászlóshajója 2017-ben számos, a zene, a deszkázás, a sport, a divat és a művészet világában ismert tehetséggel és legendával működik együtt új kampányában, hogy újradefiniálja az eredetiséget. Így született meg az Original is never finished című film is. A film hangulatát Frank Sinatra „My Way” című klasszikusának egy remixe alapozza meg, célja pedig, hogy provokatív, újszerű köntöst öltsön napjaink streetwear kultúrájára. Az együttműködők tábora több generációt is felölel, hiszen a sor olyan nevekből áll, mint Snoop Dogg, Dev Hynes, Stormzy, Mabel, Kareem Abdul-Jabbar, Brandon Ingram, Petra Collins, Gonz, Lucas Puig és még sokan mások. A legkülönbözőbb háttérrel érkező tehetségek bevonásával az adidas Originals új megvilágításba helyezi klasszikusait és arra ösztönzi sokoldalú alkotó csapatát is, hogy gondolják újra, mit is jelent az eredetiség. Az Originals kampánya úgy foglalható össze, hogy a márka arra inspirálja az alkotókat, ne törődjenek azzal a teherrel, hogy a múltban hány és milyen eredeti ötlettől vezérelt alkotás készült, helyette rugaszkodjanak el minden kötöttségtől és ne féljenek újragondolni az eredetiséget. Az inspiráció mindig is meghatározó része volt az adidas Originals hitvallásának, ez az üzenet már a „Superstar is not what you think it is”, illetve a „Your future is not mine” kampányokban is erőteljesen megjelent. Ezúttal a következő az üzenet: ha kellő kitartással nyomsz valamit, újra eredetivé válhat. A klasszikusok átértelmezése nem áll meg a zenei aláfestésnél: a filmben többek közt megjelenik Botticelli Vénusz születésének és Snoop Dogg Doggystyle album borítójának újszerű verziója is.

Innovatív Sport-citylight: az Edző Idegenben

A HPS kreatív párosa, Mlinarics Máté és Persely Tamás a 2016-os Aranypenge JCDecaux innovatív különdíját egy határokat átívelő Sport szelet koncepcióval, az Edző Idegenben CLP kampánnyal nyerte meg, amit a tradicionális magyar csokoládémárka a piacvezető outdoor média cég támogatásával most meg is valósít. „Koncepciónk alap insightját egy társadalmilag mindennapossá vált jelenség adja: mindannyiunknak van legalább egy olyan ismerőse, aki manapság akár rövid vagy hosszú távon, külföldön próbál helyt állni a mindennapok kihívásaiban. És mivel a Sport szelet 18-29 év közötti célcsoportjában London a legnépszerűbb célpont, úgy gondoltuk, hogy a tradicionális magyar csokimárkának a második legnépesebb „magyar városban” élő fiatalokat kellene megcéloznia. Hiszen akármennyire is csábító lehetőségeket kínál elsőre ez a metropolisz, külföldiként mindig nehezebb ott labdába rúgni. Ehhez pedig jól jöhet egy kis otthonról érkező energia, ami esetünkben nem más, mint a Sport szelet” - mondta el Persely Tamás, a HPS copywritere. Január 31-ig az emberek kétféleképpen is biztosíthatják támogatásukról a márkát: digitális formában a sportszelet.hu-n, valamint Budapesten a Nyugati téri villamosmegállónál a HPS JCDecaux-val közösen létrehozott, innovatív citylight plakátján, ahol a résztvevők „élőben” is lepacsizhatnak az Edzővel. A kampány zárásaként a Sport szelet ajándék csokikat küld a Londonban élő magyaroknak, amit közhasznú szervezetek segítségével oszt majd szét nekik.