Videók

Kommunikációs kampány a SIGNAL IDUNA Biztosítótól

A SIGNAL IDUNA Biztosító közel 25 éve van jelen a hazai biztosítási piacon. Marketingkommunikáció terén eddig főként az értékesítési partnerek támogatása állt a középpontban, a lakosságot közvetlenül megszólító kommunikáció kevésbé volt hangsúlyos. A társaság idén ezen a stratégián kíván változtatni, és a partnerek mellett közvetlenül a lakosságot is szeretné megszólítani. Ehhez jó alapot szolgáltat a név- és arculatváltozás: a SIGNAL Biztosítóból 2017-ben SIGNAL IDUNA Biztosító lett, ezáltal a SIGNAL IDUNA márka egységessé vált a cégcsoporton belül. A lakossági fókuszú márka- és imázsépítő online kommunikációs kampányban olyan kommunikációs elemekre volt szükség, amelyekben egyszerre jelennek meg a vállalat márkaértékei, valamint biztosító megújult arculati elemei. Így készült el a biztosító értékeit bemutató „Jelek” elnevezésű imázsvideó, a cégcsoport történetét bemutató microsite (http://signalidunajatek.hu/), valamint a lakosság számára kialakított többfordulós, nyereményjátékkal összekötött Facebook kvízjáték is (https://www.facebook.com/Signal.Biztosito/app/295233884230507/), amely a microsite-on megjelenő tartalomból összeállított kérdéseket tartalmazza. Annak érdekében, hogy a filmet, a microsite-ot és a Facebook kvízt minél többen megismerjék, online hirdetések indultak a Google és a Facebook felületein, valamint egy interjúsorozat is kezdetét vette, amely keretében a SIGNAL IDUNA vezetőivel készült riportokat olvashatnak a hazai gazdasági médiumokban.

Védőszenttel épít employer brandet az NNG

Kevesen tudják, de a programozóknak is van védőszentje. Ő Sevillai Szent Izidor, aki az informatikusok mellett az internethasználók patrónusa is, és április 4-én ünnepeljük. Az NNG rendhagyó kampányt indított az alkalomra azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a programozó szakma szépségeire. Mitől lehet egy VI. századi tudós példakép a mai informatikusoknak? Mivel lehet megünnepelni a napját? A videóból kiderül. Az NNG az alkalomra egész napos ünneplést szervez kollégái számára, melynek fénypontja a világszerte elismert C++ guru, Scott Meyers exkluzív előadása.

Megújult a SPAR kommunikációja

Március 23-tól „minőség. szeretem” szlogennel új imidzskampányt indított a SPAR Magyarország. A kampány az üzletlánc alapértékeit hangsúlyozza, fő üzenetként a minőség jelenik meg benne. „A tavalyi 25. éves reklámkampányunk rendkívül sikeres és eredményes volt, így nehéz feladatnak bizonyult az idei évi koncepció megalkotása. Maga az alkotó folyamat, melynek során ez az új irány kikristályosodott, remek csapatmunkát hozott magával. A team minden tagja kreativitással fordult a márka felé, házon belül és ügynökségi vonalon is. Amire pedig a legbüszkébbek vagyunk, az maga a végeredmény, amit üdítő színfoltnak érzünk a hazai kiskereskedelmi reklámok között. Bízunk benne, hogy a fogyasztók is olyan szeretettel fogadják majd, mint amivel készítettük” – hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. A kampány egyes elemei print és online felületeken egyaránt láthatók lesznek, helyet kapnak újsághirdetésekben, épülethálókon, citylight posztereken, televíziós reklámokban, padlómatricán, de készültek bejárati kapu felületek, polczászlók, szórólapok és az áruházakban óriástáblákkal is találkoznak majd a vásárlók. A kampány elemei a későbbiekben a budapesti metrókocsikra, a mozgólépcsők melletti plakátokra és a Combino villamosokra is felkerülnek. Az épülethálón megjelenő reklámban – Budapesten a Bocskai úton, az Allee közelében – a szív motívum a SPAR innovatív megoldások iránti elkötelezettségének jegyében ledes világítással elevenedik majd meg. Az arculatváltás stratégiai tervéért, koncepciójáért és teljes lebonyolításáért a SPICE Communication felel.

A magunkra szánt pillanatokra hívja fel a figyelmet az új Baba reklám

A Geometry Global cégcsoporthoz tartozó Ogilvy & Mather kreatív koncepciója alapján az Umbrella készítette el a Baba 2017-es reklámfilmjét, amely már látható a televíziók képernyőin. Az idei kampány fő üzenetei a mindennapok forgatagába csempészett apró örömök és a magunkra szánt pillanatok fontossága, amelyeket a már 3 éve megszokott finom humorral mutatnak be a korábbi évekből már ismert család szereplői. Majkut Sarolta, az Unilever Baba márkájának brand managere az elejétől végigkísérte a közös munkát, amelyről röviden így nyilatkozott: „Rendkívül jó érzés, hogy a többéves együttműködés eredményeként idén is egy olyan kampányfilm készült, amely konzekvensen illeszkedik a márka egyik legfőbb üzenetéhez, mégis új lendületet kapott a család központi személyéhez – az anyához forduló kommunikációs gondolattal, és az erősebb termékjelenléttel.”

A BMW 100 éve filmen

Az "A New Era" című film a második a BMW századik születésnapjára készült mozgóképek sorában, és az első, amelyben a csoport négy márkája (BMW, MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad) együtt szerepel. "A következő 100 év" mottó alatt a márkák történetének jövőbe mutató aspektusait hangsúlyozzák és azt is felfedik, mi a csoport víziója a mobilitás terén. Az Interone kreatív ügynökség által készített filmet a BMW online és közösségimédia-csatornáin terjesztik és a BMW Welt múzeumában is látható lesz.