Videók

A magunkra szánt pillanatokra hívja fel a figyelmet az új Baba reklám

A Geometry Global cégcsoporthoz tartozó Ogilvy & Mather kreatív koncepciója alapján az Umbrella készítette el a Baba 2017-es reklámfilmjét, amely már látható a televíziók képernyőin. Az idei kampány fő üzenetei a mindennapok forgatagába csempészett apró örömök és a magunkra szánt pillanatok fontossága, amelyeket a már 3 éve megszokott finom humorral mutatnak be a korábbi évekből már ismert család szereplői. Majkut Sarolta, az Unilever Baba márkájának brand managere az elejétől végigkísérte a közös munkát, amelyről röviden így nyilatkozott: „Rendkívül jó érzés, hogy a többéves együttműködés eredményeként idén is egy olyan kampányfilm készült, amely konzekvensen illeszkedik a márka egyik legfőbb üzenetéhez, mégis új lendületet kapott a család központi személyéhez – az anyához forduló kommunikációs gondolattal, és az erősebb termékjelenléttel.”

A BMW 100 éve filmen

Az "A New Era" című film a második a BMW századik születésnapjára készült mozgóképek sorában, és az első, amelyben a csoport négy márkája (BMW, MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad) együtt szerepel. "A következő 100 év" mottó alatt a márkák történetének jövőbe mutató aspektusait hangsúlyozzák és azt is felfedik, mi a csoport víziója a mobilitás terén. Az Interone kreatív ügynökség által készített filmet a BMW online és közösségimédia-csatornáin terjesztik és a BMW Welt múzeumában is látható lesz.

Interaktív plakátkampány az Accenture-től

Az Accenture a főváros 100 különböző pontjára helyezett ki olyan plakátokat, amelyek AR effektekkel vannak felturbózva. Ha letöltjük az appot a telefonunkra, a készüléket a plakátokra irányítva előjön a plakát egyedisége: a telefonon életre kelnek a szemeink előtt az Accenture kollégái, Zsófi, Dávid és Reding, akik különböző élettörténeteket mesélnek el, hangeffektekkel megfűszerezve. Az interaktív plakátkampány jól illeszkedik az Accenture profiljához, amely a világ 120 országában közel 400 000 munkatársával az innováció ösztönzésére és a munkavégzés feltételeinek javítására törekszik nap mint nap - miközben projektjeihez folyamatosan keresi az új munkaerőt Magyarországon is.

Gyógyfürdő-kampány fiataloknak

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) nem először kérte fel az Iskolamarketinget, hogy kreatív közösségi kampányt dolgozzanak ki a gyógyfürdőzés népszerűsítése érdekében a Budapesten élő, 16-25 éves fiatalok számára. Ez a korosztály a marketingszakma számára régóta kihívást jelent, hiszen a hagyományos médiaeszközökkel már csupán részben érhető el, ezzel együtt ugyanakkor számtalan lehetőséget rejt magában, ami a trendek pontos ismeretét igényli. Valódi youth insightokra volt szükség, így a kreatív stratégia és koncepció megalkotása és kivitelezése az ország legfiatalabb kreatív ügynöksége, a squ.Ad közreműködésével és social véleményvezérek együttműködésével valósult meg. A #sparklingbudapest hashtag és a sparklingezés kifejezés a kampány során született meg és terjedt el. „A Budapest Gyógyfürdői Zrt. számára kiemelt célcsoport a 16-18 éven felüli korosztály, a megszólításukra kiváló megjelenéseknek tartjuk a közösségi média kínálta lehetőségeket, hiszen ennek a reklámkerülő célcsoportnak különösen fontosak az olyan felületek és alkalmazások, mint a YouTube, Facebook, Instagram és a Snapchat, illetve az ezeken elérhető véleményvezérek. A kampányban résztvevő bloggerek és vloggerek a vállalt posztokon felül más csatornáikon is beszámoltak a fürdőkben szerzett élményeikről, ami a téma iránti elkötelezettségüket mutatta. Ezt az újszerű kampányt mindenképpen hasznosnak és hatásosnak tartjuk, és a jövőben is folytatjuk a fiatal célcsoport megszólítását” - mondta Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. értékesítési és marketing igazgatója. „A fiatalok fókuszán kívül eső brandet és szabadidős programot kellett beemelnünk a hétköznapjaikba, ami mindig egy komoly kihívás. Mivel ismerjük és értjük a korosztály igényeit, a branded contentre fókuszáltunk, a közösségi média leghatékonyabb lehetőségeivel éltünk” - mondta Bendl Mátyás, az Iskolamarketing ügyvezetője. 150 budapesti felsőoktatási helyszínen kerültek ki a népszerű lifestyle vloggert, Palkovics Zórát ábrázoló plakátok; ezzel párhuzamosan social médiaaktivitással – köztük YouTube videóval, Instagram és Insagram stories bejegyzésekkel, valamint Snapchat posztokkal – mintegy 800 ezer diák és hallgató közvetlen, célzott elérése valósult meg alig pár hét alatt, amely eredmény egyébként négyszeresével szárnyalta túl az elvártakat. Az eredmények azt igazolják, hogy a YouTube és az Instagramon megjelenő natív tartalmak biztosítják a legnagyobb elérést a korcsoportban. A videók átlagos megtekintésszáma meghaladja a 150 ezret, de az Instagram posztok is átlagosan 15 ezres bejegyzéshez kötődő aktivitást produkálnak. A Snapchat az Iskolamarketing mérései alapján leginkább a 20 év alattiak népszerű csatornája, ebben a korosztályban posztonként átlagosan 7-800 megtekintés generálható.

Elektromos hajtású autó a Konyhakiállításon

A konyhai eszközöket gyártó angol Kenwood cég rendhagyó módon demonstrálta Titanium XL készülékének erejét, és egy 700 kilogrammos Mini autót húztak el kizárólag a konyhai robotgép motorjával. A Kenwood Titanium XL 1700 Wattos motorteljesítménye közel 3 lóerőnek felel meg. Bár a mindennapos használat során erre talán sosem lesz majd szükség, a nagy teljesítmény jó szolgálatot tesz jégdarálásnál, a csonthéjasok aprításánál, vagy egy tökéletesen felvert tojásfehérje vagy tejszínhab elkészítésénél is. A Konyhakiállítás két napja alatt aki szerette volna, utasként is megtapasztalhatta a Titanium XL erejét, hiszen a Mini autóban – szemben az angol eredetivel - alkalmanként 3-4 ember is ülhetett.